De draagdoek

Omdat de mens van nature een draagling is, is het aanbevelenswaardig om al tijdens de zwangerschap een draagdoek aan te schaffen. Als de baby na een natuurlijke draagtijd van negen maanden wordt geboren wil het graag verder worden gedragen, dichtbij zijn/haar moeder of vader.

Geborgenheid

Na de geboorte is een goede hechting enorm belangrijk voor de baby. Een pasgeboren kindje wil zijn/haar moeder het liefst de hele tijd voelen, ruiken en horen. Het wil dezelfde geborgenheid ervaren als in de negen voorgaande maanden. Een draagzak is dan ook het ideale en natuurlijke vervolg op de warme moederbuik.

Nomadenculturen

Onze westerse maatschappij is een ontaarde samenleving met veel onnatuurlijke gewoonten. Onze natuurlijke instincten lijken we te zijn kwijtgeraakt en we vertrouwen helaas niet langer op onze intuïtie. Het kan daarom erg leerzaam zijn om te kijken naar niet-westerse culturen en nomadenstammen. Vooral in Afrika, maar ook bij de Inuit-stammen in Groenland, zien we dat baby’s voortdurend door hun moeders worden gedragen tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Voordelen van de draagdoek

Omdat de draagdoek een baby het comfort biedt van geborgenheid, warmte en veiligheid, is uit onderzoek gebleken dat gedragen baby’s veel minder huilen en een betere spijsvertering hebben. Daarnaast heeft het dragen een positieve invloed op de motorische ontwikkeling van een kind.

Related Posts

ezy