In de regen!

Het is nu september en de herfst staat voor de deur. Dat betekent in de meeste gevallen guur weer: regen, harde wind, hagelstenen en misschien al wat natte sneeuw. Zulk weer lokt de meeste volwassenen niet echt naar buiten, maar kinderen denken daar vaak heel anders over! Het is toch fantastisch om in grote waterplassen rond te stampen, of samen onder een paraplu te lopen en naar het gezellige geluid van de tikkende regen te luisteren of een heerlijke heksensoep te maken van gekleurde herfstbladeren met glibberige slakjes en wormpjes. Ook een fietscrossbaan is extra spectaculair als het buiten nat is!

[IMAGE=ffOeBMcr7Xet.jpg]

Regenkleding

[IMAGE=ffMxDEfg2GCq.jpg]

Het is vanzelfsprekend dat onze kinderen goed en warm gekleed moeten zijn indien ze ervoor kiezen om buiten te spelen in de regen. Goede regenkleding is een must. Regenkleding is tegenwoordig verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Voor kinderen die van felle kleuren houden is dat een waar feest! Voor peuters en kleuters zijn er bijvoorbeeld bijvoorbeeld regencapes voorhanden die bedrukt zijn met de allerleukste motiefjes – zoals vrolijk gekleurde busjes en vrachtwagentjes, knalrode aardbeien, lieve olifantjes of grappige kikkers. Maar er worden ook schattige Nijntje-regenponcho’s of Jip & Janneke regenkleding verkocht. Voor de wat oudere kinderen is een regenpak of regenoverall handiger. De beste exemplaren zijn die met een dikke, maar soepele buitenstof, die tevens voorzien zijn van een zachte en warme voering.

Regenlaarzen

Naast comfortabele regenkleding is het natuurlijk enorm belangrijk dat onze kinderen geen koude en doorweekte voeten krijgen tijdens het buitenspelen in de herfstregen! Hoewel er tegenwoordig ook waterdichte schoenen te koop zijn, is het toch beter om voor regenlaarzen te kiezen. Regenlaarzen zijn doorgaans gemaakt van rubber en dus gemakkelijk schoon te spoelen. Overigens biedt de schacht van de regenlaars een betere bescherming bij omhoog spattend (regen)water. Immers, de meeste kinderen vinden regenplassen erg attractief! Regenlaarzen zijn dus onmisbaar!

Bovendien zijn regenlaarzen helemaal niet saai meer. Vroeger droeg zowat ieder kind dezelfde regenlaarzen. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Regenlaarzen zijn bedrukt met de allerleukste motieven en/of kinderfavorieten, zoals Spiderman, Disney-prinsessen, stoere dinosaurussen of speelse salamandertjes.

Knus onder de paraplu

Een ander attribuut dat het buitenspelen in de regen voor kinderen extra uitnodigend maakt is de paraplu. Bij elke speelgoedwinkel zijn wel speciale kinderparaplu’s te koop, en vele exemplaren zien er betoverend uit! Daarom is het erg leuk om onze kinderen te verrassen met een eigen hippe paraplu, afgestemd op de voorkeur van ieder afzonderlijk kind. Onze kinderen zullen staan te popelen om met hun eigen paraplu naar buiten te gaan als het regent! Het is natuurlijk ook geweldig om hun eigen paraplu mee naar de peuterspeelzaal of mee naar school te nemen, om samen met hun vriendjes of vriendinnetjes naar de tikkende regen te luisteren tijdens het buiten spelen. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde!

Related Posts

ezy