Kinderverzorgingsproducten en gezondheid

Voor de lichamelijke verzorging van onze kinderen zijn allerlei producten ontwikkeld. Helaas zijn die producten niet altijd goed voor de gezondheid. In vele producten zijn bijvoorbeeld chemische middelen of synthetische stoffen verwerkt die op den duur schade aan kunnen richten.

De veiligheid van verzorgingsproducten

Kinderverzorgingsproducten moeten aan bepaalde eisen voldoen en moeten worden goedgekeurd voordat ze op de markt mogen worden toegelaten. CE-gemerkte verzorgingsproducten zijn goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsrichtlijnen. Dat betekent dat producten met een CE-markering geen bedreiging mogen vormen voor de gezondheid van onze kinderen. Echter, achter de CE-markering bevindt zich geen waterdicht systeem. Elk jaar worden er CE-gemerkte producten van de markt gehaald omdat ze alsnog ongezond of onveilig blijken te zijn. Hoe kunnen we dan met zekerheid vaststellen of de kinderverzorgingsproducten die we gebruiken veilig en gezond zijn?

Zo natuurlijk mogelijk

Het is belangrijk om heel selectief te zijn als het gaat om de aanschaf van kinderverzorgingsproducten. Sommige producten hebben we in eerste instantie helemaal niet nodig! Een badthermometer voor het babybadje is daar een goed voorbeeld van. Het badwater met de elleboog checken is een goed alternatief, 100% veilig en nog betrouwbaarder ook.

Andere kinderverzorgingsproducten zijn echter wél nodig, zoals baby- of kindershampoo, kindertandpasta en zeep of wasgel. Gelukkig zijn er biologische kinderverzorgingsproducten op de markt die geen schadelijke ingrediënten bevatten!

Biologisch en puur

Biologische baby- en kinderverzorgingsproducten worden steeds populairder. Merken als Weleda, Lavera en Eco.kid zijn betrouwbaar en verkopen kwalitatief uitstekende producten waarin geen kunstmatige conserveringsmiddelen of agressieve ingrediënten zijn verwerkt. Deze producten zijn gemaakt van bestanddelen uit bloemen, bomen en bladeren en bevatten natuurlijke etherische oliën. Puur geschikt voor de gevoelige baby- en kinderhuid. En ook nog eens veel beter voor het milieu!

Related Posts

ezy