Accessoires

Naast de basisbenodigdheden voor de kinderverzorging zijn er leuke accessoires verkrijgbaar voor kinderen. Accessoires zijn niet echt noodzakelijk om aan te schaffen, want het zijn uiteindelijk luxe-producten. Toch kunnen bepaalde accessoires bijdragen aan het comfort van ouders en kinderen.

Baby accessoires

De aanschaf van een paar babyslaapzakken, een boxkleed, enkele slabbetjes en een luiertas kunnen erg handig zijn gezien onze westerse levenswijze. De aanschaf van een fopspeen met fopspeenkoord is discutabel. Er blijken nogal wat nadelen te kleven aan de fopspeen. Volgens deskundigen belemmert de fopspeen het natuurlijke verkenningsdrang van baby’s, en is de kans groot op spraak- en taalproblemen. Bovendien zijn vele kinderen ‘verslaafd’ geraakt aan de fopspeen, en een verslaving is natuurlijk nooit goed.

Luxe-artikelen voor kinderen

Accessoires voor kinderen zijn bijvoorbeeld riemen, tassen, rugzakken, halsdoeken/sjaals, handschoenen/wanten, mutsen, zonnebrillen, horloges en sieraden. Sommige van deze luxeproducten zijn zeer praktisch. Denk aan een leuke rugzak voor schoolgaande kinderen. En wanten, sjaals en mutsen zijn onmisbaar in het koude winterseizoen.

Eigen creaties

Voor de wat oudere kinderen is het leuk om zelf hun accessoires te ontwerpen. Een kleurige sjaal breien, een stola haken, sieraden of haarstrikjes maken, de mogelijkheden zijn oneindig. Bedenk dat creativiteit de zelfexpressie van kinderen stimuleert. Bovendien zijn eigen creaties zeer origineel!

Related Posts

ezy