Dikkie Dik

Een van de meest geliefde kindericonen van Nederland is de oranje kater Dikkie Dik. Hij is oorspronkelijk de hoofdrolspeler van de gelijknamige prentenboeken, maar in de loop der jaren is het niet alleen bij prentenboeken gebleven. Er zijn momenteel talrijke kinderproducten op de markt van onze oranje held op vier kattenpoten. Inmiddels is hij alweer 40 jaar!

Sesamstraat

Dikkie Dik is bekend geworden dankzij het kinderprogramma Sesamstraat. Vanaf 1978 werd begonnen met het voorlezen van de avonturen van Dikkie Dik voor de televisie. Kinderen voor de buis konden meekijken in het prentenboek, terwijl Piet Hendriks aan het voorlezen was. Begin jaren ’80 werd de voorlees-rol overgenomen door Rudy Kuhn en later door Frank Groothof.

Jet Boeke

De ontwerpster van de oranje kater is Jet Boeke (1948). Nadat ze de opleiding voor grafisch ontwerper had afgerond is ze met Arthur van Norden (1947) op reis gegaan naar Amerika. Hier leerden ze het kinderprogramma Sesame Street kennen. Toen ze terugkwamen in Nederland was er inmiddels ook een Nederlandse Sesamstraat. Boeke kon direct aan de slag met haar briljante idee om prentenboeken te maken over een oranje kater, die dan zouden worden voorgelezen in de kinderserie. Dikkie Dik was geboren! Terwijl Jet Boeke de verhalen maakte middels tekeningen, verzorgde Arthur van Norden de teksten bij haar illustraties.

Voor peuters en kleuters

De voorleesverhalen van Dikkie Dik zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Echter, oudere kinderen kunnen de verhalen ook nog steeds waarderen. En zelfs ouders genieten mee van de kluchten van de oranje kater! Het is dan ook puur genieten om kinderen voor te lezen uit de prentenboeken van Dikkie Dik! Enkele titels van voorleesboeken zijn onder meer “Dikkie Dik op de boerderij”, “Dikkie Dik naar het strand”, “Dikkie Dik in de tuin” en “Dikkie Dik in het bos”.

Voorleesboeken en meer

Zoals eerder vermeld is het assortiment flink uitgebreid met andere Dikkie Dik producten! Naast de voorleesboeken zijn er ook doe-boeken en babyboekjes verkrijgbaar. Bovendien zijn er Dikkie Dik spelletjes zoals het memory-spel en het kwartetspel, en zijn er Dikkie Dik puzzels in omloop. Voorts zijn er dekbedhoezen en kussenslopen bedrukt met Dikkie Dik, is er Dikkie Dik eetgerei op de markt en bestaan er heuse Dikkie Dik knuffels! Een kinderkamer is nu gauw gevuld met de favoriete kinderheld!

Related Posts

ezy