Decoraties

Nadat de kinderkamer is geverfd en de muren voorzien zijn van prachtige zachte kleuren, is het de hoogste tijd om de kamer te verfraaien met mooie ornamenten. Een prachtige mat op de grond, lieflijke posters aan de muur, een mobiel en slingers aan het plafond en een paar kleurige meubeltjes hier en daar maken het geheel een stuk gezelliger!

Op de grond

Een tapijt voor de kinderkamer moet vooral zacht zijn. Daarom is het voor de hand liggend om voor een hoogpolig exemplaar te kiezen, het liefst een die gemaakt is van wol. Wol verkleint namelijk de kans op allergische reacties of eczeem. Zo kan een klein kind naar hartenlust rollen, kruipen en spelen op het vloerkleed. Zelf een kindermat maken is ook een optie. Er zijn diverse knooppakketten in de handel die voorzien zijn van al het benodigde materiaal.

Aan de wand

De muur behangen met verschillende platen of posters is als het bezielen van de kinderkamer. Daarom is het belangrijk om posters met positieve teksten en plezierige prenten op te hangen. Immers, een kinderkamer moet een behaaglijke sfeer ademen. Eigen handwerk aan de muur of voor het raam is nog origineler. Denk bijvoorbeeld aan een zelf gehaakte droomvanger of een handgemaakte kapstok van hout! Of maak zelf een prachtige muurschildering!

En in de lucht

Om de kinderkamer een extra feestelijke dimensie te geven worden er tegenwoordig ornamenten aan het plafond gehangen. Een fraai voorbeeld hiervan is een mobiel met zon, maan, sterren en wolken. Slingers van papier of textiel zorgen ook voor blijheid in de lucht. Bedenk wel dat de varianten van stof duurzamer zijn dan die van papier. Overigens zijn deze slingers van papier of textiel ook gemakkelijk zelf te maken.

Kindermeubels

En dan de kamer opvullen met de nodige kindermeubels! Naast het kinderbed is een commodekast handig voor de verzorging van de allerkleinsten. Voor de wat grotere kinderen is een tafel met stoeltjes enig, zodat ze samen met vriendjes en vriendinnetjes ‘thee’ kunnen drinken op hun eigen kamer!

Related Posts

ezy