Knutselen

Tegenwoordig zijn velen verslaafd aan hun mobiele telefoons. Zelfs (jonge) kinderen hebben reeds een exemplaar in hun bezit en zijn constant in de weer met hun ‘speelgoed’. Het is diep triest dat vele kinderen op deze manier een passief bestaan zijn gaan leiden. Het jonge kinderleven is aan het verdorren. Het is de hoogste tijd om de handen uit de mouwen te steken, de mobiele telefoon aan de kant te leggen en samen met onze kinderen creatief aan de slag te gaan!

Knippen en plakken

Met de meest eenvoudige spulletjes die we in huis hebben kunnen we de leukste creaties maken! Met wc-rollen kunnen we bijvoorbeeld bijen maken of bloemen, inktvissen, rupsen, kerstbomen of zelfs een horloge! En met luciferdoosjes kunnen we verschillende autootjes maken of schattige kastjes voor de barbiepoppen. Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare knutselpakketten verkrijgbaar, en knutselboeken die vol staan met knip- en plakwerkzaamheden.

Tekenen en verven

Een vel papier, een potlood, viltstiften of kleurpotloden en een doosje waterverf met een penseel is alles wat nodig is om kinderen de gelegenheid te geven een prachtig schilderij te maken. Het is belangrijk kinderen de vrije hand te geven wat betreft tekenen en schilderen, want hun

scheppingsdrang is enorm groot. Kinderen tekenen graag datgene wat hen bezighoudt. Een beeld zegt vaak meer dan honderd woorden!

Naaien en borduren

Voor de wat oudere meisjes is het leuk om zelf kleding voor de (Barbie)poppen te maken. Er zijn altijd wel lapjes stof in huis waarvan de mooiste creaties kunnen worden gemaakt. Accessoires zoals mutsjes en tasjes voor de pop kunnen worden gebreid of gehaakt. Armbandjes weven is ook een idee om samen te doen met vriendinnen. Borduren is een andere gezellige bezigheid. Er zijn diverse borduurpakketten te verkrijgen speciaal voor kinderen die dit willen leren.

Timmeren en bouwen

Jongens vinden het waarschijnlijk leuker om met hout te werken dan met textiel. Ook hier zijn mogelijkheden genoeg! Voor de jongste timmermannen en -vrouwen is er timmerspeelgoed beschikbaar zoals de hamerbank, hamertje tik, tic-tac-toc en timmer bouwpakketten, maar ook klusspeelgoed. Oudere jongens en meisjes vinden het misschien leuker om zelf een vogelhuisje van hout te bouwen. Of om samen met vrienden en vriendinnen een hut te bouwen in het bos!

De mooiste decoraties!

De meeste kinderen vinden het enig om zelf een verjaardagscadeau te maken voor papa, mama, opa of oma. En het is toch fantastisch om ons huis te decoreren met prachtige kunstwerken die we hebben gekregen van onze (klein)kinderen! Immers, kindercreaties verlichten het huis met vrolijkheid!

Related Posts

ezy