Een geschikte vloerbedekking voor elke kinderkamer

Als je een kamer voor je kind gaat inrichten, dan is het belangrijk om goed na te denken over de vloerbedekking die in de kamer zal worden gelegd. Jonge kinderen kruipen, zitten en spelen immers vaak op de vloer. Oudere kinderen zitten soms op de vloer om hun huiswerk te maken. Daarom is het slim om de vloerbedekking af te stemmen op de behoeftes en leeftijd van je opgroeiende kind.

Baby’s: zeil of zachte vloerbedekking?

Voor baby’s is een zeil van stevig PVC of laminaat het meest praktisch en hygiënisch. Ongelukjes, badwater en melk….het maakt niet uit wat er op de grond belandt, deze vloer is makkelijk schoon te maken en te stofzuigen, zodat de gezondheid van je kindje gegarandeerd is. Op deze leeftijd maakt het voor je kindje niet uit welk design de vloerbedekking heeft, dus kies voor iets schattigs in een rustgevende tint die jou bevalt.

Peuters: zachte vloerbedekking voor optimale bescherming

Kinderen die leren lopen doen dat – zoals bekend – met vallen en opstaan. Een heerlijk zachte vloerbedekking is dan ook ideaal om je kindje te beschermen tegen een vervelende val. Een laagpolig tapijt van polyester is relatief makkelijk te reinigen. Een hoogpolig tapijt van synthetische of natuurlijke vezels is aangenaam zacht voor de handjes en voetjes van je kleintje en is nog heerlijk warm ook. Een bijkomend voordeel: koekkruimels en andere snippers ‘verdwijnen’ in de lange vezels van het tapijt zodat je er geen last van hebt!

Kleuters: praktische vloeren die elk spel aankunnen

Kleuters zijn druk bezig met spelen en willen niets liever dan de wereld om hen heen verkennen. Een vloerbedekking met vrolijke, felle kleuren stimuleert hun verbeelding en zorgt voor een vrolijke sfeer in de kinderkamer. Als je kleuter een favoriete serie of een andere bijzondere interesse heeft, dan zou je de vloerbedekking daarop kunnen afstemmen. Omdat kleuters veel rennen verdient een vloerbedekking die vastgelijmd is de voorkeur boven losse tapijten die makkelijk weg kunnen glijden. Een vloerbedekking met langere vezels beschermt kinderen wanneer ze vallen en dempt bovendien het geluid van hun wilde spelletjes. Dat is wel zo aangenaam voor papa en mama!

Schoolkinderen: eigen keuzes staan voorop

Basisschoolkinderen ontwikkelen hun eigen voorkeuren en geven aan wat ze wel en niet mooi vinden. Ze willen daarom hun kamer – hun eigen plekje – naar hun eigen smaak inrichten. Kinderen die geïnteresseerd zijn in andere culturen kunnen bijvoorbeeld enthousiast raken over een kleurrijk berber vloerkleed met traditionele Marokkaans patronen. Deze prachtige tapijten worden handgeknoopt en maken de kinderkamer tot een favoriete plek om te spelen en huiswerk te maken. Omdat berber vloerkleden van schapenwol zijn gemaakt, sluiten ze aan bij de trend van duurzaam materiaalgebruik, iets waarover kinderen op school veel horen.

Tieners: houd de boel schoon

Vanaf de leeftijd van 12 jaar krijgen veel kinderen andere interesses. Het proces van volwassen worden kan verwarrend en uitputtend zijn, en tieners zijn daardoor vaak liever lui dan moe. Een vloerbedekking van laminaat of PVC zorgt dat hun kamer makkelijk schoon te houden is, ook wanneer je puber niet te porren is om regelmatig zijn of haar troep op te ruimen. Natuurlijk kun je hem of haar ook zelf vloerdekking laten uitkiezen. Houd er dan rekening mee dat hij of zij voor een (in jouw optiek) afzichtelijk design kan kiezen. Geef hem of haar die vrijheid: het hoort allemaal bij het vinden van de eigen identiteit.

Related Posts

ezy