Zwangerschap en lingerie

Als je zwanger bent of net bevallen, dan lukt het meestal niet om je normale kleding te dragen: of het past niet of het zit niet comfortabel. Gelukkig breekt er op een gegeven moment weer een tijd aan dat je wel weer kunt stralen in je favoriete outfit.

Grotere borsten

Tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode zijn je borsten normaal gesproken groter. Het kan zijn dat je mooie lingerie setje dan niet meer zo lekker zit en dat je tijdelijk moet overstappen op een voedings-bh. Een voedings-bh geeft wat meer ondersteuning en als je jouw kindje borstvoeding geeft is een dergelijke bh ook praktischer. Eigenlijk is de voedings-bh – de naam zegt het al – hiervoor speciaal ontworpen.

De voedings-bh

Als je een voedings-bh draagt hoef je niet eerst je bh uit te trekken wanneer je je baby wilt voeden. De cups van de bh kun je namelijk losklikken waardoor je borst met een simpele beweging vrijkomt. Dit lukt zelfs wanneer je je kindje vasthoudt. Zodra je borst vrij is, kun je je baby aanleggen en voeden. Wil je wisselen van borst, dan klik je de andere cup open en de eerste cup weer dicht. Bij een gewone bh is dit niet mogelijk.

Verschillende soorten bh’s

Voedings-bh’s zijn ook speciaal ontwikkeld voor gevoelige borsten en tepels: ze hebben geen naden die eventueel pijn aan de tepels kunnen veroorzaken. Omdat een voedings-bh extra steun geeft voelen de borsten ook minder pijnlijk aan. Er bestaan verschillende soorten voedings-bh’s. Het kan zijn dat je de ene soort prettiger vindt dan de andere. Zo zijn er bijvoorbeeld voedings-bh’s met of zonder beugel, en met of zonder voorgevormde cups.

De zwangerschaps-bh

Er bestaan ook zwangerschaps-bh’s. Meestal hebben deze bh’s een cup die meerekt en dat is handig omdat je borsten elke maand wat groter worden. Zwangerschaps-bh’s hebben echter geen voedingsfunctie en zijn dus enkel bedoeld voor tijdens de zwangerschap. Ben je bevallen en geef je je kindje geen borstvoeding? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten tot je dat mooie en vrouwelijke lingeriesetje weer kunt dragen. Misschien is dit ook een goed moment om eens een nieuw setje te kopen. Dat heb je immers wel verdiend.

Related Posts

ezy