Leerzame speelgoedtelefoons en andere leuke activiteiten voor peuters en kleuters

Het lijkt tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld dat een kind reeds op jonge leeftijd met een heuse smartphone rondloopt. In de hoogste groepen van de basisschool vormen kinderen zónder smartphone inmiddels een uitzondering. Net zoals dat bij merkkleding het geval is, zorgt een smartphone met een stijlvol telefoonhoesje eromheen er voor dat het kind status verkrijgt en zal een kind zonder smartphone minder aanzien genieten in de klas. Omdat ouders niet willen dat hun kind zich buitengesloten voelt, schaffen ze al gauw een smartphone met een passend telefoonhoesje voor hun kind aan, terwijl een kind een dergelijk apparaat eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Grenzen stellen

Ouders die niet meedoen aan deze rage gebruiken hun gezonde verstand en behoeden hun kind in feite voor een eventuele smartphoneverslaving. Het is daarom een goed idee om van tevoren de leeftijd vast te stellen waarop het kind de beschikking zal krijgen over een smartphone. Er zijn ouders die deze leeftijdsgrens op twaalf jaar stellen, terwijl ‘strengere’ ouders hun kind pas een smartphone cadeau doen op de leeftijd van vijftien jaar. Om het nog wat feestelijker te maken wordt het felbegeerde apparaat verpakt in een van de fraaiste telefoonhoesjes. Dit soort hoesjes zijn momenteel in vele stijlen en kleuren te verkrijgen.

Spelen, knutselen en (voor)lezen

Zoals gezegd hebben jonge kinderen helemaal geen smartphone nodig. Het is enorm belangrijk dat peuters en kleuters (buiten) kunnen spelen. Ook vinden jonge kinderen het enig om samen met hun ouders te knutselen en dat er aan hen voorgelezen wordt uit boeken zoals die van Dikkie Dik, waarin de spannende avonturen van deze koddige kater aan de hand van gezellige prenten worden verteld.

Nijntje speelgoedtelefoon

Af en toe zullen jonge kinderen zich echter zelf moeten vermaken. Maar ook dan is een beeldscherm overbodig. Peuters en kleuters kunnen zich heel goed alleen vermaken met speelgoed dat meerdere speelmogelijkheden biedt, zoals bijvoorbeeld de houten blokken boerderij van Nijntje en haar vriendjes, een poppenhuis met diverse kamertjes en een Nijntje speelgoedtelefoon, die geleverd wordt met een schattig telefoonhoesje. Deze speelgoedtelefoon bevat geen scherm maar knoppen waarop muziekinstrumenten en dieren staan afgebeeld. Door op een knop te drukken leert het kind het geluid kennen van het betreffende dier of instrument.

Related Posts

ezy