Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

Het is altijd leuk om een woonruimte te decoreren met mooie accessoires, zoals bijvoorbeeld een excentriek meubelstuk, een bijzondere poster of een fraaie spiegel. Dat geldt des te meer voor een kinderkamer: we willen immers het allerbeste voor ons kind! De kinderkamer moet dan ook betoverend mooi zijn. Gelukkig is er tegenwoordig van alles te koop, zowel nieuw als tweedehands.

Aan de slag met de kinderkamer

De meeste kinderkamers zijn ingericht met een kinderledikant, passende gordijnen, schattige afbeeldingen aan de muur, een gezellige vloermat en andere vrolijke decoraties. We kunnen besluiten om alles zelf te maken of om de benodigdheden aan te schaffen. Indien we voor het eerste alternatief kiezen zijn we wellicht veel meer tijd kwijt maar het scheelt enorm in de kosten. Bovendien zijn zelfgemaakte decoraties altijd uniek!

Kinderspiegels

Als de basisinrichting van de kinderkamer klaar is kunnen we de ruimte een extra accent geven door een of meerdere Spiegels aan de wand te bevestigen. Spiegels zijn tegenwoordig in vele vormen, soorten en maten verkrijgbaar. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er speciale spiegels te koop. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige Nijntje spiegel of een Hello Kitty spiegel. Of een spiegel in de vorm van het favoriete (sprookjes)dier van het kind, zoals een paard of een eenhoorn. Maar een spiegel die omgeven is door een zon of een maan is natuurlijk ook enig. De kleur van het spiegelkader kunnen we uiteraard afstemmen op de kleuren van de kinderkamer.

Het kind op ontdekkingsreis

Een dreumes zal zichzelf op een bepaald moment herkennen in de spiegel. Het is daarom aan te bevelen om de kinderspiegel wat lager op te hangen zodat het kind, wanneer het door de kinderkamer loopt of kruipt, zijn of haar spiegelbeeld zal gaan ontdekken. Dat is een moment om nooit te vergeten: de kleine dreumes zal proberen zijn of haar spiegelbeeld aan te raken en zal gaan beseffen dat het hem- of haarzelf betreft.

Eigenwijze kaptafeltjes

De meeste kleutermeisjes willen graag een prinsesje zijn. Elk meisje heeft immers haar eigen favoriete Disney-prinses en wil dolgraag op haar heldin lijken. Zo’n meisje zal blij verrast zijn als ze een eigen kaptafeltje met spiegel op haar verjaardag krijgt! Enkele sieraden en wat make-up maken het geheel compleet. Deze kaptafeltjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren – het merendeel is echter roze – en zijn meestal gemaakt van hout of kunststof.

Related Posts

ezy