Zo bereid je je woning voor op een kindje

Kinderen krijgen: voor veel mensen is het een van de mooiste ervaringen die er zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk wél zo dat je hele leven op zijn kop komt te staan, zowel op emotioneel als praktisch niveau.

Je woning en leven kindvriendelijk maken is ongetwijfeld een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken als je een kindje verwacht. Hier vind je alvast enkele goede tips om dat te doen.

3 goede tips om je voor te bereiden op een kindje

1. Kies eerder voor snus

Als je een fervent roker bent, weet je ongetwijfeld maar al te goed dat dat niet bepaald de beste gewoonte is. Nu je kleintje eraan komt, is de kans groot dat je je nog méér vragen stelt bij de gezondheidsrisico’s van sigaretten.

Ben je op zoek naar een goede middenweg, zodat jij nog van je ontspanmomentje geniet zonder daarmee de gezondheid van je baby te schaden? Overweeg dan snus, zoals Shiro Snus, als alternatief. Snus bevat immers geen tabak, waardoor het toch iets gezonder is dan gewone sigaretten. Ook voor je kind.

2. Koop alvast kinderkleding

Kinderkleding is een van de eerste dingen waar mensen aan denken als ze in verwachting zijn. Begrijpelijk: niets is zo schattig als een roze jurkje voor een meisje dat nog maar net haar eerste stapjes kan zetten of een stoer jeansbroekje voor de kleine beentjes van je zoontje.

Het is dus een goed idee om al even op voorhand naar de juiste kinderkledij te zoeken, bijvoorbeeld van zodra je het geslacht weet. Zo voorkom je heel wat kopzorgen eenmaal je baby er is.

3. Maak je woning kindvriendelijk

Ten slotte is het een goed idee om de veiligheid van je woning onder de loep te nemen. Dek stopcontacten af en scherm een zwembad of trap af met hekken om je kindje in een veilige omgeving te laten opgroeien!

Related Posts

ezy