Een grote auto voor een groot gezin

Wie wel eens de televisieserie ‘Een Huis Vol’ gezien heeft, zal zich waarschijnlijk herinneren hoe verbazingwekkend sommige stressvolle en chaotische situaties zijn in het leven van grote gezinnen. In de realityserie worden namelijk drie verschillende, grote families gevolgd in hun dagelijks leven. De gemiddelde familie heeft namelijk maar liefst negen kinderen, waar sommige families ook nog kleinkinderen erbij mogen rekenen. In de serie kun je zien hoeveel werk het is om zo’n groot gezin te runnen en waar zij allemaal aan moeten denken bij bijvoorbeeld boodschappen doen, naar de kapper gaan, maar ook met het inpakken van tassen voor de vakantie. In dit artikel lichten we uit waar je aan moet denken als je zelf zo’n groot gezin wilt of wanneer je al in blijde verwachting bent!

Een grote familie-auto of bus

Een grote(re) auto staat stipt op nummer één van meest belangrijke aandachtspunten. In de meeste gezinnen hadden ze zelfs twee of drie auto’s (waarvan het oudste kind ook kon rijden) zodat iedereen erin zou passen. In sommige gezinnen werd deze auto, vaak een bestelbus, ook gecombineerd met het bedrijfsleven doordat je de inrichting heel eenvoudig om kon toveren tot een bedrijfswageninrichting. Door bijvoorbeeld rekken, ladeblokken of andere opbergmogelijkheden in te ruimen is de switch van familiebus naar bedrijfswageninrichting snel gemaakt. Vind je het lastig om zelf de ruimte dagelijks om te bouwen? Bij Bedrijfswageninrichting hebben ze verschillende voorbeelden van inrichtingen gemaakt zodat je deze eenvoudigweg kunt kopiëren in je eigen bus. Dat scheelt weer tijd!

Een goede verdeling tussen de ouders

Met zoveel kinderen is het belangrijk dat de ouders een goede rolverdeling hebben. Omdat niemand in armoede wil leven is een goed inkomen essentieel, maar een (groot) gezin vergt ook enorm veel tijd en energie. Daardoor is het goed om vooraf af te spreken wie hoeveel uren in de week gaat werken en wie er op bepaalde dagen dingen in het huishouden en de zorg voor de kinderen kan doen. Omdat het vrij uniek is om zoveel kinderen te hebben kun je er ook aan denken om dit te delen met de buitenwereld, zoals via social media. Veel mensen vinden het leuk om te zien hoe het dagelijks leven van zo’n gezin eruit ziet en kunnen steun bieden in lastige tijden.

Bewaar kinderspullen of verkoop ze

Het handige van een groot gezin is dat je vrijwel alle kinderspullen en accessoires door kunt geven aan je jongere kinderen. Zijn je kinderen echt ergens op uitgekeken? Denk er dan eens over na om dit door te verkopen via bijvoorbeeld marktplaats. Ook hier kan een bedrijfswageninrichting van pas komen om spullen in te vervoeren. Het is een goede manier om snel extra inkomsten te genereren, die je echt nodig zult hebben om alle benodigdheden te kunnen bekostigen. Ook via apps als Vinted kun je heel eenvoudig tweedehands kleding kopen en verkopen, wat erg handig is met kinderen die in hun eerste jaren maar een zeer beperkte tijd hun kleding kunnen dragen. Ook speelgoed is vaak nog goed voor een tweede leven!

Related Posts

ezy