Het kinderbed

In de kinderkamer is het kinderbed de spil waar alles om draait, waar alles omheen is gedecoreerd. Het kinderbed heeft vanzelfsprekend belangrijke functies te vervullen, waarvan de meest cruciale het slaapcomfort van het kind moet zijn, en tevens zijn/haar veiligheid tijdens de slaap. Maar tegenwoordig moet het kinderbed ook attractief zijn voor het kind. Het lijkt erop dat kinderbedden heuse speeltoestellen zijn geworden.

Het babybedje

Hier rijst vaak de vraag welk bedje het beste is voor de baby. De keuze tussen een wieg of een babyledikant is soms moeilijk te maken. Maar eigenlijk heeft de baby geen eigen bedje of kamer nodig. Uit onderzoek blijkt dat een baby het beste gedijt bij de ouders in bed. Samen slapen met de ouders heeft een positieve invloed op de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. In vele niet-westerse culturen is dit dan ook heel gebruikelijk. Mochten we toch kiezen voor de westerse variant van opvoeden, dan biedt een wieg meer babycomfort dan een ledikant, omdat het kleiner en knusser is. Bovendien zijn er schommelwiegjes verkrijgbaar. Een schommelwieg kan worden gezien als een imitatie van de baarmoeder, zodat het een rustgevende uitwerking heeft op de baby.

Bedden voor wat oudere kinderen

De markt voor kinderbedden is enorm geworden. Kinderkamers kunnen door middel van een excentriek kinderbed worden omgetoverd tot een waar speel- of sprookjesparadijs! Denk aan een hoogslaper met een trap en een glijbaan, of een sprookjesbed voor prinsessenmeisjes of een bed in de vorm van een auto voor stoere jongens. Maak het geheel compleet met passend bedtextiel. Dekbedovertreksets voor kinderbedden zijn reeds afgestemd op kinderfavorieten als Nijntje, Dikkie Dik, Frozen, Spiderman en noem maar op. Tot slot maken kussens en knuffels het kinderbed extra knus en gezellig.

Related Posts

ezy