Speelgoed uit de wereldwinkel

Het komt regelmatig voor dat we een bijzonder verjaardagscadeau zoeken voor iemand. Indien de jarige een kind is trekken we eropuit om bij de bekende speelgoedzaken rond te snuffelen. Maar misschien is het ook een leuk idee om eens binnen te stappen bij één van de wereldwinkels.

Eerlijke handel

De intentie van de wereldwinkel is om eerlijke handel te stimuleren. Fairtrade producten garanderen respect en een eerlijke beloning voor de producenten uit de ontwikkelingslanden. Dit houdt onder andere in dat de producten in de wereldwinkel niet door kinderhanden zijn gemaakt, want de fairtrade-handelsvoorwaarden laten geen kinderarbeid toe.

Uniek assortiment

Anders dan in de gangbare speelgoedwinkels, waar het aanbod massaal is, is het assortiment in de wereldwinkel nogal kleinschalig. Het aanbod bestaat uit (voornamelijk houten) speelgoed, memory spelen, kinderboeken, knuffeldieren, vrolijke mobiles, baboesjka’s, slingers en kleurpotloden. Ook prachtige kraamcadeaus zijn er verkrijgbaar.

Origineel en duurzaam

Omdat het assortiment in de wereldwinkel niet-westers is – de meeste producten komen uit Afrika, Azië of Latijns-Amerika – is het gemakkelijk om er een origineel verjaardags- of kraamcadeau te vinden. Bovendien zijn de producten gemaakt van veilige materialen. Tot slot steunen we met onze inkopen in de wereldwinkel duurzame projecten zoals de bouw van (drink)waterputten in ontwikkelingslanden.

Related Posts

ezy